Skåbu er den høyeste permanent bebodde landsbyen i Norge, og har cirka 600 innbyggere. Landsbyen ligger på 900 meter høyde i provinsen Oppland, cirka 90 km nord for Lillehammer og cirka 100 km sør-øst for Lom.

Skåbu ligger på den sørlige skråningen av Gråhø(1.175 moh). Skåbu og Bustad Hyttetun ligger på sørsida av fjellet, dette betyr en gunstig beliggenhet i forhold til solen. Området har et kontinentalt klima; derfor har vi varme somre og kalde vintre. Om vinteren kommer solen fortsatt over fjellene i Fefor og Gålå. Vi har ikke lange dystre, mørke vinterdager. Vi har snø (senest) fra begynnelsen av november til midten av april/mai.

Skåbu har alle nødvendige fasiliteter, inkludert et supermarked med et postkontor, en bensinstasjon med et spisested, et svømmebasseng og bussforbindelser til Vinstra og Lillehammer. Vinstra er den nærmeste større byen (27 km) med et stort butikktilbud,  jernbanestasjon, bilutleiefirma, politistasjon, o.s.v.

zonsondergang Franke_20080330172308658

 

Nærheten av Skåbu gir kjempebra muligheter for endeløse turer, terrengsykling, padling, fisking, ridning, svømming, bilturer og langrenn. Det er mange muligheter, fra korte enkle aktiviteter(f.eks. med barn) til turer som tar en hel dag eller flere dager. Også veldig godkjent er elgsafariet under elgtrekken(to ganger per år, i våren og i høsten).

Men selvfølgelig kan ferie også bety at du vil bare har tid for den boka du ønsket å lese for så lenge. På Bustad Hyttetun finner du alle muligheter for dette. Bare sett stolen på verandaen, og les i ro, solskinnet og med den vakre utsikten, og lytter til stillheten som er hørbar her!

Mer om alle slags ting i og rundt Skåbu kan bli funnet på denne webside: www.skabu.com