De omgeving van Bustad Hyttetun leent zich uitstekend voor mooie fietstochten. Dit kunnen fietstochten zijn voor de meer ervaren mountainbiker die het ruige terrein opzoekt, maar ook gezinnen met jonge(re) kinderen kunnen hier prima een fietstocht maken.

In de omgeving zijn op veel plaatsen fietsen te huur en wij hebben diverse routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten beschikbaar.

U kunt natuurlijk uw eigen route samenstellen, maar in de omgeving worden er ook diverse tochten en sportieve activiteiten georganiseerd. Hieronder volgt een kleine opsomming van de mogelijkheden:

  • Peer Gynt Route: Georganiseerde fietsroutes van vier tot zeven dagen; overnachtingen in hytter of hotels. Uiteraard is het ook mogelijk om een deel van deze route als dagtocht te rijden.
  • Gålå: Cross-country fietsen over de berg Valsfjell 1148m, waarbij men eerst met een lift omhoog gaat en met een gids naar beneden.
  • Fietssafari naar het uitkijkpunt op de berg Lohaugen met gids; vanuit hotels in Espedalen. Afstand is 7 km.
  • Ringebu: Het berggedeelte ten westen van Kvitfjell leent zich uitstekend voor fietsen en de routes, die ook aansluiten op Gålå/Peer Gyntvegen, starten vanuit hotel Nysetra. Er zijn diverse meren met leuke picknickplaatsen onderweg.
  • Venabygdsfjellet: Diverse goed te fietsen zomerroutes langs bergboerderijen in deze streek.
  • Trollroute nr. 9: Dit is een gemarkeerde route van maar liefst 368 km over bestaande autoluwe weggetjes die loopt tussen Røros en Lillehammer. De meeste mensen fietsen hier een gedeelte van (2 tot 3 dagen) tussen Lillehammer en Ringebufjellet. Brochures zijn verkrijgbaar bij het Tourist Informationkantoor of via www.norske-bygdeopplevelser.no
  • De Mjølkevegen Sykkelruta (fietsroute van Vinstra tot Gol – 183 km) loopt door Skåbu. Lees meer over de Mjølkevegen Sykkelruta hier.