Bustad Hyttetun is oorspronkelijk een zogeheten småbruk(=kleine boerderij) en is gebouwd in 1949. De småbruk bestond oorspronkelijk uit een woonhuis, een stal en een werkplaats. De totale terreingrootte bedraagt bijna 14.000 m2. Dit terrein bestaat voornamelijk uit grasland met een strook bosgrond waardoor een smeltwaterriviertje stroomt. Tot 1965 hebben hier koeien gelopen. De voormalige stal is omgebouwd tot hytte 1 en 2. Deze twee hytter zijn geschakeld, maar elke hytte heeft eigen voorzieningen. Van de voormalige werkplaats is de vrijstaande hytte 3 gemaakt.

Het woonhuis is in 1995 verdubbeld in grootte, toen is tegelijkertijd op de bovenverdieping van de woning het appartement gebouwd.

 

 

 

 

Buitenom de hytter ligt een ruim grasveld met volop speelgelegenheid. Voor de kinderen zijn er een trampoline, schommel, speeltoren met klimwand, klein speelhuisje en volop ruimte om te voetballen, te volleyballen of badmintonnen. Er is ook een vuurplaats waarop gegrild kan worden en bij mooi weer zetten we een zwembad neer. Achterin de tuin kan bij het smeltwaterriviertje heerlijk worden gespeeld.

Het grasveld is zeer geschikt om te kamperen. In verband met de sanitaire voorzieningen houden we dit vooralsnog beperkt tot een klein aantal kampeerplaatsen.