De jacht heeft een lange traditie in Noorwegen en is nog steeds een deel van het leven voor veel Noren. In Skåbu heeft de elandenjacht tradities van oudsher. De jacht is verbonden aan veel regels, elk jaar wordt er een quota bepaald voor hoeveel dieren er kunnen worden geveld, dit wordt vastgesteld op basis van de populatie grote van een diersoort. De jacht wordt onderverdeeld onder verschillende categorieën: de jacht met val, jacht op klein wild jacht op groot wild, bieden wij cursussen en begeleide programma's in alle.

  • Jacht met vallen, dit is een activiteit die meerdere dagen beslaat. De eerste dag geworden vallen en strikken geplaatst en je fundamentele dingen geleerd over de jacht met vallen. Dagen erna worden de vallen gecontroleerd en eventueel geleerd hoe dieren te villen en de huid te behandelen. (Seizoensgebonden)
  • Klein wild, deze jacht wordt gewoonlijk gedaan met een hagelgeweer. De soort die het meest populair is om op te jagen zijn korhoenders, hazen en storfugl. Hier gaat men meestal te voet op zoek naar vogels of er wordt gebruik gemaakt van een jachthond. (Seizoensgebonden)
  • Vossenjacht, dit is een jacht die vrijwel het hele jaar gedaan kan worden. In de late zomer en herfst jaagt men in de regel met een hond, een andere jacht vorm is gebruik te maken van een lokfluit. In de winter is de meest voorkomende jachtvorm gebruik te maken van aas om de dieren te lokken. (Seizoensgebonden)
  • Jacht op groot wild. Dit is een fysiek zware jachtvorm. Jacht op groot wild moet dan ook ruim van tevoren worden afgesproken om het goed te kunne voorbereiden. De dieren waarop gejaagd kan worden zijn elanden, herten, rendieren en herten. (Seizoensgebonden)

Het is alleen toegestaan om een wapen te dragen indien je een wapenvergunning hebt en een jachtlicentie hebt. Buitenlandse jagers moeten toestemming om te jagen in hun eigen land hebben voordat ze mogen jagen in Noorwegen. Om ​​deel te nemen aan een jachttraining met eigen wapen, moeten we dit minimaal 36 uur voor aanvang van de cursus weten. Deze tijd hebben we nodig om de benodigde vergunningen te regelen, het is ook mogelijk om een wapen te lenen. Mensen die niet mogen jagen kunne vanzelfsprekend mee op jacht maar mogen geen wapen dragen.